9 dec 2020
Lucia- och julhälsningar från Styrelsen

Lucia- och julhälsningar från Styrelsen

2020-12-09 22:05

Var rädd om dig och andra!
Året 2020 har minst sagt varit annorlunda i och med coronapandemin. Vi i styrelsen vill därför uppmuntra alla i föreningen om en fortsatt omtanke om varandra i stort.
Vi vill också påminna om visad hänsyn gentemot varandra i våra boendemiljöer då vi är hemma mer än vanligt, vilket innebär att vi kanske både hör och låter lite mer.
Detta har vi i styrelsen märkt av genom ett ökat antal störningsanmälningar och klagomål grannar emellan. Därför påminner vi om våra trivselregler som finns att läsa här https://www.brfstengodset.se/s... 

Inför stundande högtider vill vi också speciellt påminna om att vi har förbud mot smällare och raketer i vårt område och speciellt på innergården är det absolut förbjudet med fyrverkerier o dylikt. Kom ihåg att julprydnader är vackert inne i våra lägenheter men undanbedes i trapphusen med anledning av brandsäkerheten för alla boende. Kom även ihåg att blåsa ut de tända ljusen när du lämnar rummet och passa gärna på att testa att brandvarnaren fungerar.

Slutligen, för att lysa upp i vintermörkret, vill styrelsen med en luciafilm från Göteborgs ungdomskör önska alla medlemmar en glad lucia och så småningom en god jul och ett riktigt gott nytt år!
Detta luciatåg sänds på söndag 13 dec. kl 09:15 och vi inbjuder er alla till en mysig stund hemma i soffan! Klicka här för att komma till sändningen: https://www.goteborgsungdomsko...

Vänliga hälsningar Styrelsen

P.s. Efter jul- och nyårsfirande kommer en container för grovavfall även i år finnas på vändplatsen vid Gröna Annas gata 11. Datum för detta är 7-10 januari.
Grovavfall är sådant som är för stort eller väger för mycket för att kunna läggas i ett vanligt avfallskärl. En hel del av grovavfallet kan återanvändas eller återvinnas. Exempel på grovavfall: trasiga möbler, gamla cyklar, stora leksaker och julgranar.Byggavfall, alltså det avfall som uppstår när du bygger om eller renoverar ett hus, räknas inte som grovavfall. Ej heller vitvaror eller farligt/giftigt avfall tex. färgpytsar.

2 sep 2020

Tack till alla som bidrog och deltog till årets (Covidanpassade) Årsstämma!

2020-09-02 21:11


Protokoll från årsstämman kan du läsa i länken nedan.

Vid årsstämman behandlades föreningens årsredovisning. Sammanfattningsvis är årets resultat (2019) är -1 382 074 kr jämfört med tidigare år (2018) -1 103 499 kr.Föreningen har alltså ett litet sämre resultat än 2018 vilket främst beror på de två stora projekten som beskrivits i berättelsen, nämligen projektet med byte till miljöbelysning samt byte av porttelefonin. Dessa kostade sammanlagt 527 000 kr vilket, såklart, märks i ekonomin.

Å andra sidan har föreningen även i år gjort stora besparingar på räntesidan. Med vår extra amortering, aktuellt ränteläge samt genom väl genomförd förhandling utav styrelsen gentemot banken har vi kunnat spara in 132 000 kr. Detta är en väg som styrelsen planerar att fortsätta gå för att minska kostnaderna för lånen. Sedan föreningens bildande 2009 och till 2019 har föreningen amorterat totalt 14,2 miljoner kr.

Vi har även i 2020 års budget planerat att amortera extra 500 000 kr. Detta innebär att vi fortsätter amortera 2,1 miljoner kr per år. Föreningen har därmed en trygg och god ekonomi trots årets något sämre resultat. Styrelsen har därför fortsatt inga planer på att höja avgifterna. Föreningen har en god likviditet, det vill säga att vi har pengar på kontot för att kunna betala våra leverantörer och fakturor. Därför kan vi undvika höjningar av avgifterna.

Årsredovisningen i sin helhet finns sedan tidigare här:

Vid årsstämman gjordes också vissa ny- och omval gällande styrelsen. Sedan dess utgörs styrelsen av följande:

JENNI HERMANSSON, Ordförande
BÜLENT MAKSIMOV, Vice Ordförande & Sekreterare
GORAN KOSTADINOV, Kassör
ÅKE SÖDERBERG, Ledamot
JOSIPA PANDZIC, Ledamot
MUHAMMED CHKAIR, Suppleant

Tack för (fortsatt) förtroende!

13 jul 2020

Semesterhälsningar

2020-07-13 13:59

Just nu kan det ta lite längre tid att få svar från oss i styrelsen då vi är många som är på semestrar och liknande.

Om du har fel i lägenheten tar du alltid kontakt med Bo & Son för felanmälan.
Om du har frågor kring avier och liknande tar du kontakt med PRIMÄR.
Vi reserverar oss för att ovanstående också har semestrar givetvis.

Mycket information finns här på hemsidan, så läs gärna informationen före du kontaktar oss!

GLAD SOMMAR önskar vi i styrelsen!

6 jun 2020

Poströstningsformulär nu tillgängligt

2020-06-06 16:41

I enlighet med gällande lagstiftning finns nu poströstningsformuläret tillgängligt för föreningens medlemmar.

Denna skall lämnas in senast dagen innan stämman.

Mer information finns i särskild länkad sida med alla handlingar inför stämman.

/Styrelsen

31 maj 2020

Handlingar till Årsstämma 2020

2020-05-31 00:00

På denna sida finner du alla handlingar och aktuell information kring Årsstämman den 14 juni kl 16.00.

Där kan du också (OBS tillgänglig från söndagen den 7 juni) hitta poströstningsformuläret.

28 maj 2020

Intresseanmälan Inglasning

2020-05-28 00:00

Styrelsen undersöker om det finns intresse av att inglasa balkonger i föreningen och hjälper då till med samordning utav detta. Samordningen leder till något billigare kostnad för medlemmen och gör att det blir effektivt vid installation/montering. Anmälan är givetvis inte bindande utan endast intresse. När vi har antal lägenheter så kan vi återkomma med prisuppgifter. Vi behöver också få era cirka-mått på balkongen för att kunna ta fram en uppskattning av priset. Obs. Du behöver vara inloggad för att vi ska få ditt namn och lägenhetsnummer.

Klicka på länken nedan!

https://www.brfstengodset.se/formular/?id=72 

20 apr 2020

Migrering pågår!

2020-04-20 17:15

Nu har alla medlemmar som haft sin epost registrerad hos PRIMÄR fått tillgång till det nya systemet. 
Övriga medlemmar är upplagda, men kan inte logga in förrän e-post finns registrerad.
Om du inte fått epost med instruktioner på hur du loggar in i systemet eller behöver hjälp, vänligen kontakta oss sekreterare@brfstengodset.se

14 apr 2020

Övergångsperiod

2020-04-14 14:22

OBSERVERA! DENNA HEMSIDA HÅLLER PÅ ATT UTVECKLAS!
VÅR GAMLA HEMSIDA HITTAR DU HÄR: https://www.hemsidan.com/stengodset


För att få inloggning krävs att du registrerar din e-mailadress hos PRIMÄR. Detta gör du lättast genom att logga in med bank-id på https://primar.realportal.nu

Övergångsperioden är 15 april - 31 maj. Detta innebär att viss information är överflyttad till den nya sidan och att du därför inte hittar all information här. Kolla även den gamla sidan.
Behöver du hjälp? kontakta sekreterare@brfstengodset.se

27 jan 2020

Hemsida under uppbyggnad!

2020-01-27 23:03

Denna hemsida är under uppbyggnad. Vi hänvisar till vår gamla hemsida som gäller tills vidare.

https://www.hemsidan.com/steng...