Omgivning och kommunikation

Brämaregården & Kvillebäcken

Porslinsfabriken ligger bra till på alla tänkbara sätt. Det är gångavstånd till dagis, skolor, service och butiker i Lundby. Dessutom tar du dig både ut i naturen och till innerstan snabbt tack vare goda kommunikationer. Vad sägs om 4 minuter till Nordstan? Hisingen är på gång! Från Porslinsfabriken är det inte långt till kajerna längs med Lindholmen och Norra Älvstranden.

En kort promenad från Porslinsfabriken ligger Hisingens äldsta torg, Kvilletorget, med ett antal butiker. Du är framme vid Backaplans cirka 100 butiker på någon minut. Läget är perfekt för barnfamiljer. Stadsdelen Lundby, där Porslinsfabriken ligger, erbjuder flertalet kommunala förskolor och grundskolor inom gångavstånd. Dessutom finns en uppsjö utav gymnasieskolor på Lindholmen.

Det är lätt att vara aktiv när du bor i Porslinsfabriken - fyra idrottsanläggningar och två golfbanor ligger i närheten. Flunsåsparken bjuder på aktiviteter för hela familjen. Det tar en kvart att gå dit och det kostar noll kronor i inträde!

Åker du gärna kollektivt? Hjalmar Brantingsplatsen är granne med Porslinsfabriken och knutpunkt för ett 35-tal busslinjer och fyra spårvagnslinjer.