20 dec 2021

Information December

2021-12-20 00:00

Styrelsen vill informera om aktuella händelser i föreningen och beslut som fattats i styrelsen.

Container Trettondagshelgen

Nästa container sätts ut den 5 januari och står över trettondagshelgen till den 10 januari vid vändplatsen Gröna Annas gata 11 och tar emot blandat brännbart och obrännbart avfall: exempelvis julgran, trä, skrot, stålrör, kontorsmöbler. Containern får ej innehålla: farligt avfall, gips, impregnerat trä, dammande material, elektronik, matavfall, jord, oklippt vajer, möbler med stålfjädrar samt vitvaror.

Telia - Nytt avtal med ny hårdvara

Som styrelsen tidigare har informerat byter föreningen avtal med Telia den 11 januari. Bredbandshastigheten uppgraderas samtidigt som TV-paketet krymper till ett grundutbud av ca 17 kanaler. Eventuella tvillingkort ingår i avgiften framöver.

I samband med övergången skall varje lägenhet utrustas med ny hårdvara, både router och tv-box. Den gamla hårdvaran kommer att samlas in för återvinning.

Vår förvaltare Bredablick kommer att lägga upp en plan för utdelning och informerar särskilt om processen efter nyår.

Allmänna ytor & cykel- och barnvagnsförråd

Styrelsen uppmanar alla boende att inte förvara något i trapphusen, exempelvis barnvagnar och cyklar. Även dörrmattor framför lägenhetsdörren är förbjudet då det är i vägen för städpersonalen samt riskfylltur brandskyddsperspektiv. Då våra cykel- och barnvagnsförråd blivit fulla är det dags för en rensning. Efter årskiftet kommer arbetet med detta inledas och alla boende uppmanas därför att märka sina cyklar och barnvagnar tydligt. Etiketter delas ut i samband med utdelning av hårdvara från Telia.

Värme & varmvattenprojekt - Status

Övergången och byte till fjärrvärme är nu klart, justeringar kommer att fortgå under ca 2 månader framåt för att få till ett bra resultat för alla. Vi kan nu känna oss mycket tryggare med att bara ha fjärrvärme istället för en mix av fjärrvärme och bergvärme. Om ni har fortsatta problem kontakta Bredablick fastighetsförvaltning.

Ny ekonomisk förvaltare på plats

Från 1 januari har Bredablick Fastighetsförvaltning också tagit över uppdraget med den ekonomiska förvaltningen utav föreningen. Vi välkomnar Bredablick under ledning av vår kontaktperson och ekonomiska förvaltare Sara Wijkmark. På anslagstavlorna och på vår hemsida finns nu uppdaterade kontaktuppgifter till Bredablick. Vi hoppas att övergången sker smidigt, men vi vill givetvis be om förståelse under uppstartsperioden. Tänk på att detta innebär nytt bankgiro samt autogiro-medgivande för alla medlemmar. Din första avisering kvartal 1 2022 kommer med post nu i december.

Beslut fattade vid styrelsens möte den 8 december

Styrelsen har, på mötet den 8/12, beslutat att från den 1 januari låta överlåtelseavgiften hamna på köparen istället för säljaren. Detta förenklar för föreningen vid överlåtelser och även alla nuvarande medlemmar som helt enkelt slipper betala en överlåtelseavgift vid försäljning.

Styrelsen har, också på mötet den 8/12, beslutat att från den 1 januari införa en avgift för andrahandsuthyrning då vi sett en ökning i antal uthyrningar, vilket skapar administrativt arbete för både styrelsen och förvaltaren. Avgiften är 10 % av gällande prisbasbelopp och debiteras medlemmen.

Digital köhantering

Föreningen kommer i samband med övergången till totalförvaltning hos Bredablick även införa ett digitalt kösystem som finns på vår hemsida. Detta kommer innebära att du som medlem enkelt kan ställa dig i kö, går ur kön, se köplats m.m. Detta kommer gälla parkeringsplatser, garage samt förråd. Särskilda köer för byten och extra parkering/förråd inrättas. Du loggar in på hemsidan och klickar på Medlemsportal som du hittar på ”Mina Sidor” alternativt här: Kölistor

Garageporten

Vi har dessvärre haft problem med garageporten de senaste dygnen. En tillfällig lösning är på plats, men en permanent lösning på problemet är på gång.

Nyår i föreningen

Styrelsen vill påminna medlemmarna om att alla former av fyrverkerier, smällare eller liknande är förbjuden inom och runt hela bostadsområdet. Vi hänvisar till Frihamnen/Kvillepiren!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
önskar

Styrelsen BRF Stengodset!