16 nov 2022

Viktig information/Important information

2022-11-16 18:46

Problemet är åtgärdat och det går bra att slänga sopor i nedkasten. Containern står kvar några dagar till och går också bra att fylla på med hushållsavfall/brännbart.

/Styrelsen


(Important information regarding temporary garbage solution, please use online translation services)

Vi har under gårdagen fått svar gällande vår sopsugsanläggning. Det är något fel på styrningen rörande hushållsavfallet i systemet som har lett till att de inte kunnat tömma under en veckas tid.
Dock har vi i föreningen och förvaltaren inte fått besked om detta, utan kontaktvägarna har inte fungerat som tänkt.
Nu har dock vår förvaltare på Bredablick lyckligtvis synkat ihop Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten (som hanterar vårt abonnemang/avtal), Envac (som kör sopbilen och hanterar sopsugen), Renova (som tar emot soporna) och Eleiko (som servar sopsugsanläggningen). Åtgärder är planerade och vi hoppas på en mycket snabb lösning.

Dock ser vi att nedkastet vid glasväggen även den håller på att fyllas och fungerar inte heller som den ska. Därför kommer vi från idag och tills problemet är löst att ha en särskild container för vårt hushållsavfall/restavfall stående på vändplanen på Gröna Annas gata 11.
I och med detta stänger vi tillfälligt även kvarvarande sopnedkast och hänvisar alla till containern på vändplatsen. Detta gäller endast restavfallet och ej biologiskt avfall för tillfället då komposten/matavfall inte påverkats utan har kunnat tömmas enligt uppgifterna vi fått till oss.

OBS OBS OBS! 

Detta är inte en vanlig container som vi brukar beställa för skrot och möbler. Detta är ENBART för restavfall som skickas direkt till förbränning.
Vi betalar fortsatt per kilo restavfall och det är viktigt att fortsätta sortera ut matavfallet och slänga i de gröna kompostnedkasten på gården.
Det är strängt förbjudet att kasta något annat i containern. Inga möbler eller liknande. Endast restavfall som du normalt har i hushållet.
Givetvis ska metall, plast, tidningar, pappersförpackningar och glasförpackningar sorteras ut och lämnas på återvinningscentralen vid Kvillegatan eller annan central.

Om du är osäker på hur du sorterar rätt finns länkar till sorteringsguider m.m. nedan.

Vänligen,
Styrelsen & Bredablick