29 jun 2022

Information Juli

2022-06-29 16:04
Kära medlemmar,
Styrelsen vill informera om aktuella händelser i föreningen och beslut som fattats i styrelsen.
Important information from the board. For further information in english, please use online translation services.

Garagestädning onsdag 6 juli

Nästa onsdag mellan kl 07.30-16.00 kommer garaget städas och sopas. Alla bilägare hänvisas till kommunala och privata besöksparkeringar i området under ovan nämnda tider. Vänligen ställ undan cyklar och annat som förvaras på P-platserna så vi kan få en ordentlig städning i garaget.

Avgifter Kvillegatans Parkeringsplats

Styrelsen har beslutat att höja avgiften för parkeringarna på Kvillegatan till 600kr per månad för att dels säkra intäkterna för minskning av antal platser vid breddning samt finansiering av arbetet. Beslutet gäller från kvartal 3 2022 d.v.s. 1 juli och framåt. Detta innebär att alla platser utomhus i föreningen nu kostar 600 kr i månaden.

Parkeringsförbud i vändzonen

Styrelsen vill uppmärksamma medlemmarna på att det inte är tillåtet att parkera i vändzonen vid nr Gröna Annas gata 11. Parkeringsbolaget kommer att titta till området extra då flera bilar parkerat där över natten vid flertal tillfällen. På uppfarten framför Gröna Annas gata nr 1 och 3 är det endast tillåtet med i- och urlastning.

Brandsäkerhet & Grillsäsong

Vi påminner om att det är förbjudet att förvara gods i trapphusen, i garaget och på allmänna ytor i ex. källare m.m. på grund av utrymningsvägar och risker för brand. Man får inte heller förvara gods på sin parkeringsplats i garaget eller liknande på grund av brandrisken.
Vidare påminner vi om förbjud att grilla med koleldad grill inom hela området. Det är tillåtet att grilla med gasolgrillar på öppna balkonger och uteplatser. På inglasade balkonger är det enligt lag förbjudet med gasoltuber på grund av explosionsrisken.
Vi vill också tipsa alla att se över era brandvarnare där hemma då vanliga brandvarnare oftast bara har en livslängd på 5-10 år.

Omhändertagna cyklar & stölder/inbrott i garaget

Tidigare i våras rensade vi cyklar framförallt från garaget. Det blev en del cyklar omhändertagna. Enligt lag har måste föreningen förvara cyklarna i minst tre månader innan bortforsling. Det har nu gått många fler månader än så, men vi uppmanar alla cykelägare att dubbelkolla en sista gång att vi inte råkat ta en cykel som tillhör er. Kontakta Bredablick om så är fallet.
Vidare vill vi uppmana alla cykelägare att kolla att cykeln och andra ägodelar står kvar i garaget då vi på sistone haft inbrott och stölder där. Anmäl till polisen och meddela gärna styrelsen ifall er cykel är stulen. Minst 3 cyklar har stulits enligt övervakningsfilmen varav två är anmälda.
Lås fast cyklar eller förvara dem hemma, på balkongen, i det låsta förrådet i garaget eller i trapphuset. Alla MC-ägare uppmanas att använda jordankaret i garaget samt andra typer av avskräckande åtgärder. Tjuvarna har försökt stjäla MC i vårt garage.
Vi arbetar med att planera för flera förbättringsåtgärder på porten och övervakning för att minska riskerna för inbrott, men det är viktigt att vi tillsammans ser till att inte göra det enkelt för tjuvarna och ser till att porten alltid stängs när vi lämnar garaget. Om porten inte automatiskt går ner efter 15-20 sekunder är det något fel.

Semesterperioder

Slutligen vill vi önska alla en trevlig semester!
Vi själva tar semester under sommaren och kanske inte svarar så snabbt på meddelanden. Det går alltid bra att mejla till styrelsen via hemsidan, men vid fel på fastigheten och liknande hänvisar vi er till Bredablicks kundtjänst.


Med soliga hälsningar,

Styrelsen