6 okt 2021

Information oktober

2021-10-06 21:50

Sopor och sophantering
Styrelsen vill uppmana alla boende i föreningen att ej kasta annat än hushållssopor i sopnedkasten då vi påfunnit större föremål som tyvärr täpper till maskinen och leder till fulla behållare och ökade servicekostnader. Hittills i år har sopsugen kostat föreningen närmare 20 000 kr vilket på sikt kan innebära högre avgifter för medlemmarna. Vi har också uppmärksammat att medlemmar slänger kompost i papperskorgarna vilket också leder till mer frekvent tömning av dessa och därmed ökade kostnader.

Alla sopor ska få plats i en knuten avfallspåse eller stängd kompostpåse, annars riskerar rören under mark täppas till av löst avfall vilket leder till ytterligare kostnader. Inget annat än små hushållssopor får slängar i sopnedkasten. Spara ditt grovavfall till något tillfälle då vi har en bokad container eller åk till tippen och släng upp till 6 gånger per år helt gratis. Läs mer på Göteborgs Stads hemsida - Här lämnar hushåll avfall.

Container 15-18 oktober
För att förebygga för problematiken med sopsugen har styrelsen, i samråd med BRF Fajansen (höghuset) beslutat att sätta ut container vid fler tillfällen under året.
Nästa Container sätts ut den 15 oktober och står över helgen till den 18 oktober vid vändplatsen Gröna Annas gata 11 och tar emot blandat brännbart och obrännbart avfall. Exempelvis trä, skrot, stålrör, kontorsmöbler. Containern får inte innehålla: Farligt avfall, gips, impregnerat trä, dammande material, elektronik, matavfall, jord, oklippt vajer, möbler med stålfjädrar samt vitvaror.
Nästa tillfälle med container blir 7-10 januari 2022.
Vi vill också påminna dig, som ställt gamla skåpsluckor i källargången att slänga dessa! Samt att återlämna IKEAs kundvagn, den hör inte hemma i föreningens källare.

Gällande hundrastning
I samråd med BRF Fajansen (Höghuset) häver styrelsen förbudet att rasta hundar längs med Gröna Annas gata då det enligt gällande praxis ska vara möjligt att få rasta sin hund i närområdet, dock ej på innergården. Skyltarna kommer att plockas ner senare under hösten. Oavsett förbud eller ej så uppmanar vi givetvis alla hundägare att plocka upp efter sin hund, men vi uppmanar också alla boende att hålla god ton gentemot varandra då detta varit ett problem för de som rastat sina hundar längs Gröna Annas gata. Vi ser också positivt att fler personer rör sig i det området då vi har haft problem med obehöriga i trapphusen samt vandaliserade fönster/glas. Vänligen hör av er om ni upptäcker något misstänkt.

Värme & varmvatten - Status
En beställd statuskontroll utav Göteborg Energi är klar att levereras under första delen av oktober. Resultatet utav den avgör framtiden och hur vi skall gå framåt, men det lutar åt att vi kommer att beställa fjärrvärme fullt ut (istället för bergvärmepump/fjärrvärme kombination) ifrån Göteborg Energi. Vår nya tekniska förvaltare Bredablick är också med som stöd i processen. Arbetet kommer att starta så fort det går, men vår arbetshypotes är att det kan vara klart första halvan av november. Under tiden har en ny optimering gjorts för att ytterligare förbättra för jämnare värme och varmvatten.

Ny teknisk förvaltare på plats
Sedan 1 oktober har Bredablick Fastighetsförvaltning tagit över uppdraget med den tekniska förvaltningen utav föreningens fastigheter samt felanmälan och liknande. Vi välkomnar Bredablick under ledning av vår kontaktperson och tekniska förvaltare Mikael Jonsson. På anslagstavlorna finns nu uppdaterade kontaktuppgifter till Bredablick och via hemsidan når du lätt den digitala felanmälan. Vi hoppas att övergången sker smidigt, men vi vill givetvis be om förståelse under en period med delvis dubbla förvaltare. 1 januari flyttas den ekonomiska förvaltningen över från Primär till Bredablickgruppen. Mer information följer.

Porslinsfabrikens dag 17 oktober (På granngården, över Kvillebäcken bland de vita husen)
Medlemmar i Porslinsfabrikens samfällighet får ha gårdsloppis och tävla i vår tipspromenad för både vuxna och barn. Det kommer finnas bokbytarbord, möjlighet att se gästlägenheten
och givetvis bjuds det på korv med bröd. Välkommen söndag 17 okt mellan 13.00 och 15.00.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen BRF Stengodset