27 dec 2023

Container

2023-12-27 10:59

Container 5-8 jan

Container är beställd och står över helgen 5-8 jan vid vändplatsen vid Gröna Annas gata 11.
Om den är full får man ta tillbaka sitt gods och invänta nästa tillfälle till sommaren alt. fritt besöka ÅVC.

Stäng luckorna efter er och håll ordning. Lämna inget utanför containern.

Tar emot Avfall till sortering: Blandat brännbart och obrännbart avfall ex. trä, skrot, stålrör, kontorsmöbler.
Får ej innehålla: farligt avfall, gips, impregnerat trä, dammande material, elektronik, matavfall, jord, oklippt vajer, möbler med stålfjädrar samt vitvaror.

20 dec 2023

Julhälsning & påminnelser

2023-12-20 09:47

Kära medlemmar,

Styrelsen vill önska er God jul och ett Gott nytt år och påminna om några saker.

Ny förvaltare & avisering för januari
Vi vill påminna om att vi byter förvaltning från 1 januari. Det innebär att Bredablick inte längre tar emot ärenden från oss.
Från 1 januari är våra nya förvaltare K&B Förvaltning. Inom kort kommer vi också att uppdatera vår hemsida med nya kontaktuppgifter till K&B.

Detta innebär att Bredablick inte har skickat ut avier för januari månads avgift eftersom dessa ska hanteras av K&B. Dock har vi varit tvungna att öppna nya bankkonton och nya bankgiron vilket dragit ut på tiden. Vi vill också fortsatt hålla oss digitala så vi jobbar på att få till avisering via Kivra. Vår förhoppning är att avier för januari kommer innan jul, men absolut senast innan det nya året. Givetvis kommer betaltiden att vara något längre, men glöm inte bort att avsätta pengar för januari månads avgift.

Har du tänkt skjuta fyrverkerier?
Vi vill också passa på att meddela regler gällande fyrverkerier inom föreningen. Dels förväntas alla boende deras gäster vidta alla försiktighetsåtgärder som krävs vid användning av fyrverkerier såsom avstånd till bebyggelse, men vi ber er också att ta hänsyn till våra husdjur som kanske inte förstår vad som händer.
Givetvis är det absolut förbjudet med fyrverkerier inom vår mark och vårt bostadsområde/parkering på grund av brandrisken. Vänligen använd närliggande öppna ytor, med gott avstånd till byggnader/skog. Meddela ev. andrahandshyresgäster detta. Vi rekommenderar frihamnen.

Vänligen,
Bülent, Jenni, Goran, Josipa, Åke & Mohammed

29 nov 2023
Nyhetsbrev December

Nyhetsbrev December

2023-11-29 16:45

Kära medlemmar,
Styrelsen vill informera om aktuella händelser i föreningen och beslut som fattats i styrelsen.

Important information from the board. For further information in english, please use online translation services.

Budget 2024 och beslut om avgiftshöjning med 5%

Styrelsen har under hösten arbetat med budgeten och sett över både planerade kostnader och kommande underhåll samt investeringar. Med anledning av detta har styrelsen fattat beslut om att höja avgifterna med 5% från 1 jan 2024. Även hyreskostnaderna för parkeringar, garage och förråd höjs med 5%. Då föreningen har ett dyrare elavtal jämfört med föregående år höjs också elpriset för laddning från 2,50 till 3,00 inklusive moms. 
Både elen, vatten/avlopp, sophantering och liknande kostnader har ökat kraftigt de senaste åren, men det är framförallt kommande omsättningar utav våra lån som påverkar mest. Dock har vi sedan byggnaderna stod klara amorterat mycket vilket självklart hjälper oss kommande år.

Pågående projekt

Kort uppdatering om pågående projekt.

Energiinvesteringar

Med anledning av budgetläget har styrelsen beslutat att avvakta med investeringar avseende IMD och solceller.

Ny förvaltning från 1 januari - K&B Förvaltning

I somras sade vi upp avtalet med Bredablick förvaltning då vi, både styrelsen och medlemmar, varit missnöjda med flera delar utav deras tjänster. Under hösten har vi har dialog med flera olika bolag och har till slut landat i att teckna avtal med en mindre firma lokalt i Göteborg. Genom detta avtal sänker vi både kostnaderna för förvaltningen och hoppas givetvis på att få en bättre totalförvaltning, men framförallt en långsiktig sådan. K&B kommer att sköta Teknisk förvaltning vilket inbegriper fastighetsskötsel, utemiljö och städ, men även den Ekonomisk förvaltningen i föreningen.
Detta innebär att avisering utav avgifter kommer att komma från K&B inför januari 2024. Tänk på att avsluta ev. autogiron och liknande till Bredablick efter att ni betalat december-avin.

Vi hoppas på en smidig övergång, men av erfarenhet vet vi sedan tidigare att allt inte kommer vara helt tydligt de första månaderna. Vi ber om ert tålamod i övergången till ny förvaltning. Mer information kommer inom kort med särskild presentation av K&B Förvaltning samt våra kontaktpersoner där och hur felanmälan och kontakt kommer att fungera från den 1 jan.

K&B Förvaltning hälsar att de ser fram emot att få arbeta med oss och er medlemmar i BRF Stengodset. Även vår grannförening Fajansen (höghuset) kommer att ha K&B från 1 jan vilket underlättar i samarbetet kring utemiljö och sophantering.

Valberedningen informerar

Än är det långt kvar till årsstämman, men vi i valberedningen vill redan nu passa på att informera om att två ur styrelsen kommer att lämna sina poster. Det innebär att vi behöver hitta två nya förmågor som kan vara med och leda föreningens arbete. Om du eller om du känner passar för ett uppdrag i styrelsen, hör gärna av dig till oss! Du kan enkelt mejla oss på valberedning@brfstengodset.se

Förbud mot fyrverkerier på fastigheten

Det nya året ska givetvis firas, men tänk på att inte använda fyrverkerier på vårat område. Förbudet gäller både på innergården och utanför samt på parkeringar och gator. Vi rekommenderar att gå över till frihamnen istället alt. Ramberget/Ättestupan.

Container januari

Liksom varje år kommer en container beställas i samband med tretton-helgen. Passa på att slänga julgranar och annat som ska rensas ut i förråden. Mer information kommer längre fram.


Med förhoppningar om ett härligt avslut på 2023,

Bülent, Jenni, Goran, Åke, Josipa & Mohammed

28 sep 2023

Inbjudan Porslinsfabrikens dag

2023-09-28 15:34

Samfälligheten bjuder in till Porslinsfabrikens dag söndagen den 8/10 2023 kl. 13:00 till 15:00

Plats: Innergården Kvillegatan (på andra sidan ån)

Medlemmar i Porslinsfabrikens samfällighet får ha gårdsloppis och tävla i vår tipspromenad.
Det kommer finnas bokbytarbord och givetvis bjuds det på något att äta och dricka!

Välkomna!

14 jun 2023

Fasadrengöring påbörjad

2023-06-14 13:10

Viktig information om fasadrengöringen!
Important information regarding the cleaning of the buildings!

Idag har entreprenören inlett arbetet med fasadrengöringen. Tyvärr med kort varsel, men de har valt att idag fokusera på nederdelar som de kommer åt manuellt. 
Under morgondagen påbörjas rengöring med drönare av hus 9, 11 och 17.

Det är mycket viktigt att stänga fönster för att undvika inträngande rengöringsmedel och vatten.
Arbetet utförs i två steg, först sprutas ett skummande medel på och därefter sköljs fasaden och våra fönster med rent vatten. 

Detta kommer att pågå under denna veckan och nästa vecka och kan påverkas av väder och vind, varför vi inte har en tidsplan för återstående delar.
Vi kommer informera så snart det bara går när vi vet vilka dagar de kommer, men en tumregel är att inte ha öppna fönster och dörrar när ni lämnar hushållet. Har du växter/saker på balkongen, flytta dessa inåt, bort från kanterna på fasaden. Har du inglasad balkong, stäng dessa.
Film på hur det ser ut nedan.

/Styrelsen

Information in English:
Today, the contractor has started work on the facade cleaning. Unfortunately at short notice, but they have chosen to focus today on the lower parts of the facade that they can access manually. Tomorrow, cleaning with drones will begin on houses 9, 11 and 17.

It is very important to close windows to avoid penetration of detergents and water.
The work is carried out in two stages, first a foaming agent is sprayed on the facade, then they will rinse with clean water.

The works will take place this week and next week and may be affected by the weather, so we do not have a timetable for the remaining buildings.
We will inform you as soon as possible, but it is important not to have windows and doors open when you leave the household in the morning. If you have plants/stuff on the balcony, please move these away from the edges of the facade. If you have a glass enclosed balcony, please close it up.
In this movie you can see how the do it.

/The board